Sezonul celibatarilor şi provocarea gay

17

„Astăzi e la modă să fii celibatar şi să fii mândru de asta. Burlacii sunt întotdeauna «râvniţi», iar fetele singure sunt întotdeauna «fericite aşa cum sunt»." De la această perspectivă porneşte articolul principal al ediţiei din februarie a revistei Semnele timpului.

Alina Kartman analizează în articolul „Sezonul celibatarilor" câteva dintre tendinţele actuale cu privire la căsătorie. Vârsta la care tinerii decid să se căsătorească a crescut în ultimele decenii şi, în timp ce unii sociologi sau psihologi apreciază că aceasta este o „direcţie greşită", alţii identifică aspectele pozitive ale amânării momentului căsătoriei. Articolul merge mai departe de trecerea în revistă a diverselor perspective, căutând un răspuns la întrebarea: Ce impact are vârsta asupra căsătoriei?

Editorialul lui Norel Iacob, „Pământul, încotro?" explorează tensiunea aparentă dintre „semnele progresului" şi „semnele sfârşitului". Unii creştini cred că pentru a fi credincioşi Bibliei trebuie să demonstreze că societatea urmează o curbă descendentă, că totul se prăbuşeşte. O astfel de perspectivă implică însă o serie de riscuri.

„Povestea pe care ne-o spun fosilele" este titlul articolului lui Carlos F. Steger, directorul Geoscience Research Institute, care vine cu o provocare neaşteptată pentru evoluţionişti, aducând argumente în favoarea Bibliei şi a creaţionismului din domeniul paleontologiei.

Cristina Modoran scrie în ediţia lunii februarie despre „Cercul vicios al datoriei externe". Datoria a devenit una dintre temele economice cele mai la modă. Sume dincolo de imaginaţia simplului cetăţean sunt servite, răsucite şi interpretate zilnic. Dar ce înseamnă aceste cifre şi, dincolo de discursul populist, cât de gravă este situaţia în România? Sunt întrebările spre al căror răspuns conduce articolul din rubrica de Economie.

Anul 2011 va marca un deceniu de la atentatele teroriste de la World Trade Center. Florin Bică scrie în acest număr despre migrarea activităţii teroriste spre spaţiul online. Articolul „Pururi combatanţi, înfăşuraţi în pixeli" atrage atenţia asupra modului în care reţeaua teroristă Al Qaeda şi grupările afiliate ei folosesc mijloacele de comunicare în masă pentru a-şi promova ideologia şi pentru a recruta adepţi.

Ediţia Semnele timpului din februarie le oferă cititorilor revistei două interviuri în exclusivitate. În primul interviu, „Vom trăi în libertate", pastorul Lucian Cristescu, speakerul conferinţei „Începe să trăieşti", vorbeşte despre creştinismul actual, despre provocările postmodernismului şi despre soluţiile viabile pe care le promovează Biblia. Autorul Philip Yancey le transmite cititorilor ST un mesaj clar despre harul lui Dumnezeu, în al doilea interviu al ediţiei.

„Homosexualitatea, o provocare frontală" este articolul care aduce în atenţie un subiect sensibil şi controversat. Anul 2010 a marcat o serie de împliniri spectaculoase pentru minoritatea gay. La nivel politic şi religios au existat presiuni puternice pentru o serie de schimbări dorite de această comunitate. Totuşi, rămâne o întrebare: care este perspectiva creştinismului şi a Bibliei vizavi de homosexualitate? Este întrebarea la care răspunde Christian Sălcianu.