Dependenţii de sex primesc ajutor din partea bisericii

99

Zeci de persoane care sunt dependente de sex beneficiază de ajutor de specialitate din partea Centrului „Sf. Nicolae" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Este primul grup de suport din România destinat acestui tip de adicţie.

Cele mai multe dintre persoanele care participă la şedinţele de terapie au studii superioare şi vârsta medie de 40 de ani. Orele de terapie sunt organizate de două ori în fiecare săptămână, iar terapia durează 10 săptămâni, notează Adevărul.

Dezvoltarea tehnologiei care a facilitat accesul la pornografie este una dintre cauzele care au contribuit major la apariţia adicţiei faţă de sex, susţine preotul Iulian Negru care coordonează Centrul „Sf. Nicolae".

Preocupările exagerate pentru sexualitate afectează comportamentul persoanei dependente şi aceasta ajunge să aibă probleme în familie sau la serviciu. În unele cazuri se ajunge la divorţ, susţine psihologul Nicoleta Bujoreanu, de la Centrul „Sf. Nicolae".

Specialiştii spun că în societatea românească tradiţionalistă persoanele care sunt dependente de sex sunt stigmatizate. O persoană care recunoaşte că are o astfel de problemă este etichetată ca fiind sărită de pe fix, susţine psihiatrul Eugen Hriscu. Apoi, în opinia sa, sexualitatea este un subiect tabu în societatea românească, conform 9am.ro.