Dispare populaţia Canadei?

77

Dacă ritmul actual al natalităţii în Canada se va menţine, creșterea reală a populaţiei ţării va fi, în 20 de ani, „aproape de zero", avertizează specialiști în demografie, în urma unei analize asupra datelor recensământului canadian, publicate săptămâna trecută.

„Conform tuturor scenariilor folosite în proiecţiile privind populaţia din studiul statistic recent privind Canada, creşterea naturală se aşteaptă să fie în scădere în următoarele decenii", spun demografii. Creşterea naturală, calculată ca diferenţa dintre numărul de naşteri şi de decese dintr-o anumită perioadă, arată cum se reface populaţia în lipsa migraţiei.

„Oricum o învârţi, o societate sănătoasă, ca să aibă îndeajuns oameni care să îi suporte (financiar) pe cei în vârstă are nevoie de rata de înlocuire de 2.1," a declarat Andrea Mrozek, manager de cercetare şi comunicare la Institutul Canadian pentru Căsătorie şi Familie.

„Situaţia demografică a Canadei este îngrijorătoare dacă ne gândim că nu avem sustenabilitatea, că nu avem suficienţi oameni ca să ne susţinem părinţii şi bunicii noştri," a declarat Mrozek pentru LifeSiteNews.

Soluţia pe care o propune Institutul Canadian pentru Căsătorie şi Familie este ca guvernul să creeze politici ce să încurajeze şi să întărească familia ca unitatea de bază a soluţiei de reducere a efectelor iernii demografice.

Sursa: LifeSiteNews