Două proteste anti-cip în capitală

146

Joi după amiază, două proteste simultane au avut loc în Parcul Izvor, chiar vizavi de Palatul Parlamentului, cu scopul de a avertiza privind riscurile la care se expun cei care acceptă actele biometrice, ce conţin cipuri.

Cele două mişcări de protest au strâns o mie de persoane cu pancarte. Primul protest a fost organizat de Asociaţia Dreptate şi Adevăr, care a reuşit să mobilizeze laici şi câţiva călugări. Al doilea protest a fost organizat de mişcarea legionară, separat de primul grup.

Protestatarii au purtat pancarte pe care era scris „Cip = Sclav", „Nu vrem lagăr electronic" şi „În loc să daţi bani pe carduri, mai bine angajaţi medici şi asistente", informează Mediafax.

Conform Hotnews, organizatorii au împărţit un manifest intitulat „Spuneţi NU actelor cu cip", care conţine mai multe „recomandări". Între acestea, cetăţenii sunt rugaţi să folosească remedii naturiste şi nu medicamente pentru a preveni sau vindeca bolile, să-şi ierte datoriile, să se împace cu duşmanii, să mănânce cu măsură, să renunţe la terapiile alternative (acupunctura, homeopatie, reiki, bioenergie), care sunt contrare învăţăturii creştine, să nu se încreadă în horoscop şi superstiţii, ci să se roage la Dumnezeu.

În prezent, în România există deja paşapoarte biometrice, dar se vor introduce în curând şi cărţi de identitate, dar şi carduri de sănătate ce conţin informaţiile personale stocate în cipuri.