Dragostea de tată, exprimată pe 800 de șerveţele

574

„Chiar dacă universul s-ar chinui câteva miliarde de an, tot nu ar fi capabil să creeze o copie exactă a ta." Aceasta este doar una dintre declaraţiile de iubire pe care Garth Callaghan, diagnosticat de trei ori cu cancer, le scrie pe șerveţele pe care le pune apoi în pachetul cu mâncare de prânz al fiicei sale.

Callaghan a început să îi lase bileţele fiicei sale, Emma, de când aceasta era la grădiniţă, iar el era mult plecat prin Europa, din cauza serviciului. Voia ca fiica lui să simtă o legătură zilnică cu el, așa că îi lăsa mamei să îi pună în cutia cu masa de prânz șerveţele pe care desena inimioare, stele și mai scria câte un cuvânt pe care Emma putea să îl înţeleagă.

Acum însă Emma nu mai este o fetiţă, este o elevă care se pregătește să intre la liceu. Notiţele însă nu au încetat să vină, ci au crescut odată cu ea. Acum includ citate inspiraţionale, cuvinte de încurajare în zilele cu examene sau doar niște anagrame, un cod pe care nu îl cunosc decât ei doi. Atunci când textul este mai personal, se termină întotdeauna astfel: „Cu dragoste, tata”, scrie Times Dispatch.

În toamna lui 2011, Callaghan a fost diagnosticat pentru prima dată cu cancer. De atunci, notiţele sale pentru Emma au căpătat un caracter militant și a decis ca în eventualitatea morţii sale să scrie în avans câte unul pentru fiecare zi de școală care a mai rămas, aproximativ 800.

„Mi-am dat seama că, în final, aceste șerveţele sunt tot ce va mai avea de la mine”, citează Time. Iar Emma le preţuiește ca atare. Fiecare notiţă o rupe din șerveţel și o lipește într-o agendă alături de toate celelalte dinainte. Mai mult decât atât, a început să îi răspundă tatălui ei în aceeași manieră.

În septembrie anul trecut, Callaghan a publicat o carte digitală cu notiţele sale și a creat și o pagină pe Facebook, în speranţa că și alţi părinţi se vor simţi inspiraţi de ideea sa și vor adopta un ritual similar pentru a crea o conexiune cu copiii lor, mai ales când aceasta pare din ce în ce mai dificilă în era conexiunii prin internet.

Foto: Facebook