De ce este important să îţi aduci aminte ce calităţi ai?

241

Cercetătorii au descoperit că, atunci când încerci să îţi amintești singur care sunt calităţile și valorile tale, reușești mult mai ușor să-ţi rezolvi problemele în perioadele de stres.

Studiul, publicat în revista PLOS ONE, a inclus 73 de studenţi care au raportat un nivel mare de stres pe timpul unei luni. Jumătate dintre ei au fost rugaţi să scrie de ce cred că anumite valori sunt importante pentru ei, iar cealaltă jumătate a trebuit să facă un exerciţiu de control. La sfârşit, toţi au trebuit să rezolve o problemă care le măsura abilitatea de rezolvare a problemelor sub stres.

Cercetătorii au observat că cei care făcuseră înainte exerciţiul de aducere aminte a propriilor valori au avut scoruri mai mari la testul final. „Ceea ce am arătat este că indivizii care suferă de stres cronic nu mai au acceași capacitate de rezolvare a problemelor și că practicile de afirmare a personalităţii pot crește această capacitate, sub presiune”, explică cercetătorii, conform Huffington Post.

Unii dintre oamenii cei mai cunoscuţi în istorie și în domeniile lor au reușit în viaţă nu datorită studiilor sau succesului, ci datorită faptului că aveau o viziune clară despre cine sunt și ce vor să facă. Aveţi 10 exemple aici.