Școlile virtuale atrag familiile religioase

40

Școlile virtuale atrag tot mai mulţi entuziaști. Educarea copiilor la domiciliu a fost, timp de mulţi ani, o soluţie îmbrăţișată de părinţii americani care doreau să își protejeze copiii de expunerea la limbajul obscen, de îmbrăcămintea indecentă, de presiunea anturajelor sau alte comportamente nepotrivite care se întâlnesc în școli. Astăzi, o nouă tendinţă se face din ce în ce mai evidentă: apelul la educaţia online oferită de școlile publice.

Școlile virtuale – pe gustul familiilor religioase

Statul american Florida a fost primul care a încercat noua formă de învăţământ, în anul 1996. De atunci, numărul elevilor K-12 (de la grădiniţă la clasa a 12-a) înmatriculaţi la această formă de învăţământ a crescut de la 50.000 la 270.000 de elevi, potrivit unui raport citat de Religion News.

Sistemul de învăţare online diferă de homeschooling din mai multe puncte de vedere: face parte din sistemul public de învăţământ, folosește profesori atestaţi de stat, aplică teste acreditate, urmează o planificare standardizată și folosește sistemul de notare clasic.

Printre cei care apelează la școlile virtuale se numără nu doar părinţii religioși, convinși că nu își pot educa micuţii stând cu ei doar câteva ore pe zi, ci și părinţii copiilor care urmează pregătiri intense sportive sau artistice, care le ocupă mult timp.

Niciun articol afișat