Jucării pentru a învăţa despre Dumnezeu

634

Un arhitect naval din Statele Unite a creat 150 de vapoare din piese Lego cu scopul de a-i învăţa pe copii câteva lecţii despre Dumnezeu şi despre viaţă.

„Să se gândească la lucruri mari, să viseze la lucruri mari şi să construiască lucruri mari.” Acestea sunt dorinţele arhitectului Wilbert McKinley pentru copiii care vor vedea vapoarele sale la expoziţia de la Cecil College. El explică faptul că este foarte important să faci lucrurile pentru care crezi că merită efortul cu tot entuziasmul şi din toată inima, ca pentru Dumnezeu, notează christianpost.com.

McKinley este fiul unui predicator evanghelist, care l-a inspirat atât de mult în ceea ce priveşte lucrarea misionară, încât a vrut să-i urmeze paşii. Însă în timp ce studia teologia, şi-a dat seama că pasiunea lui erau de fapt vapoarele. Aşa a început să lucreze pentru o firmă de arhitectură navală şi să-şi dezvolte cariera în acest domeniu. Dragostea şi pasiunea lui pentru ştiinţă şi tehnologie l-au ajutat să fie o sursă de inspiraţie pentru cei din jur şi, de asemenea, o metodă de a-şi împărtăşi credinţa.

În urmă cu trei ani a creat un proiect, numit TEACH FLEET (Technology’s Effects And Contributions Highlighted For Learning Ecological, Environmental Topics) prin care promovează ştiinţa, tehnologia, ingineria, matematica şi protejarea mediului înconjurător. Cumpără piese Lego folosite şi construieşte din memorie vapoare, cărora le dă apoi numele diferitor personalităţi, cum ar fi Ben Carson sau Michelle Howard.

Până acum a construit 150 de vapoare în cadrul acestui proiect, pe care le consideră parte a lucrării pe care o are de făcut pentru Dumnezeu. „Când construiesc aceste vapoare, lucrez ca pentru Dumnezeu. Aceasta este lucrarea mea. Acesta este modul prin care îmi arăt dragostea pentru Dumnezeu, iar aceasta înseamnă că trebuie să iubesc perfecţiunea şi de aceea trebuie să fac totul cât mai bine posibil”, spune el.

McKinley a trecut printr-un transplant de rinichi şi în prezent ia 30 de pastile pe zi. Dar nu este descurajat, ci dimpotrivă, este convins că prin suferinţă Dumnezeu poate fi lăudat. Pentru cei care îi cunosc viaţa şi suferinţa şi chiar şi pentru necunoscători, are o lecţie importantă de oferit: „Orice faci în această viaţă poate fi o ocazie de a da mărturie.”