Proiectul "Ai copil? Învaţă să fii părinte!"

54

Părinţii care vor să înveţe despre cum să-şi educe copiii mai bine vor avea ocazia de a participa la seria de conferinţe „Ai copil? Învaţă să fii părinte!"

Conferinţele se vor desfăşura la Iaşi, în data de 2 aprilie, fiind organizate de Fundaţia „Varlaam Mitropolitul" şi Asociaţia Părinţilor Isteţi, informează ziarullumina.ro.

„Conferinţa a fost organizată cu scopul de a trezi interesul părinţilor în formarea meseriei de părinte, pentru că a fi părinte este un lucru care se învaţă zi de zi. Conferinţa vine ca o conştientizare a acestui adevăr", a declarat Monica Costea, director de comunicare şi marketing al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul".

Specialiştii în comunicare şi relaţionare interumană le vor preda părinţilor interesaţi, timp de 8 ore, cursuri despre cum să comunice şi să îşi educe copiii. Dr. Sorin Mihalache, coordonator al Centrului pentru Studii Interdisciplinare „Ştiinţă şi Religie", va vorbi despre întrepătrunderea celor 3 tipuri de inteligenţă: IQ, EQ şi SQ.

Copiilor le va fi oferită posibilitatea de a participa la ateliere de creativitate, în timp ce părinţii lor vor lua lecţii de creştere a copiilor.

Parteneri în organizarea proiectului „Ai copil? Învaţă să fii părinte!" sunt Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Librăriile Cărtureşti. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul proiectului: http://aicopil.ro/