Un caz inedit de educaţie părintească

269

„Să fii femeie este un dar pentru Univers. Iată câteva lucruri minunate în a fi fată...". Așa începe un exerciţiu de compunere pentru o fetiţă de doar 8 ani, care trebuie să explice în câteva rânduri afirmaţia de mai sus.

La redacţia ziarului Huffington Post a ajuns compunera fetiţei care explică ce înseamnă pentru ea să fii fată: „Avem vagin, ne putem angaja, suntem creative, avem lucruri care ne fac plăcute, avem lapte în sâni, suntem deştepte şi avem putere", scrie micuţa.

Părinţii fetiţei sunt încântaţi de educaţia pe care i-au dat-o micuţei și care văd că dă roade. Tatăl fetiţei spune că are şi un fiu, „el este încă prea mic pentru a scrie compuneri, însă facem tot posibilul să aibă aceeaşi încredere în sine."

Puterea pe care copiii au impresia că o deţin încă de la vârste foarte mici este alimentată atât de creșterea părintească, cât și de iniţiative precum cea a companiei Visa, care a lansat în Marea Britanie un card de debit destinat tinerilor de peste 12 ani.

Cardul funcţionează şi ca un act de identitate, arătând vârsta şi poza deţinătorului, şi poate fi alimentat lunar cu sume cuprinse între 13 şi 6.430 de euro.

Marele avantaj al acestui produs, potrivit Daily Mail, este faptul că părinţii pot supraveghea permanent soldul contului precum şi numărul şi frecvenţa retragerilor. Cardul restricţionează persoanelor sub 18 ani achiziţionarea de băuturi alcoolice şi înregistrarea pe site-urile de jocuri de noroc, dar poate fi utilizat pentru orice fel de plăţi online.

Conform unui studiu recent, realizat de psihologii de la Colegiul Knox din Illinois, publicat în revista Sex roles, sexualitatea fetelor este influenţată de mesajele din mass media, dar mai ales de opinia mamei despre propria sexualitate.