Elton John are un copil, prin mamă surogat

135

Cuplul homosexual format din cunoscutul muzician Elton John și partenerul său David Furnish are un copil.

Pe 25 decembrie anul acesta le-a fost adus pe lume, printr-o mamă surogat, copilul Zachary Jackson Levon Furnish-John. Nașterea a avut loc în California iar copilul a fost născut normal.

„Suntem copleșiţi de fericire și bucurie pentru acest moment special. Zachary este sănătos, o duce bine și suntem niște părinţi foarte mândri și fericiţi", au afirmat Elton John și David Furnish. Nu vor fi date publicităţii informaţii cu privire la identitatea mamei sau a înţelegerii în baza căreia s-a hotărât purtarea sarcinii.

Elton John și David Furnish au format de mai mulţi ani un cuplu homosexual fiind printre primele cupluri care au semnat în 2005 contractul civil legalizat în Marea Britanie. În trecut cei doi au mai încercat adopţia unui copil din Ucraina, însă cererea le-a fost refuzată pe motiv că John e prea în vârstă și nu e căsătorit oficial, conform legislaţiei ţării copilului. Elton John are 62 de ani iar partenerul său este cu 15 ani mai tânăr.

Elton John a declarat în 2006 că „din perspectiva mea, aș interzice religia complet” pentru că „religia promovează ura împotriva homosexualilor”. Comentariile și aprecierile cititorilor pe site-urile unde a apărut sumara informaţie cu privire la copilul său variază de la „felicitări” la „dezgustător” și „păcătos”, în timp ce copilul este fie apreciat ca unul din „părinţi fericiţi și de bani gata”, fie compătimit ca unul care „va fi orfan curând” și „va avea nevoie de terapie când va fi mare”.