Elveţia va expulza automat infractorii imigranţi

129

Elveţienii au votat duminică în favoarea propunerii legislative privind expulzarea imigranţilor care comit infracţiuni grave.

Infractorii străini, care comit grave încălcări ale legii elveţiene vor fi deportaţi în ţările de origine, informează AFP. Aproximativ 53% din electoratul care a participat la referendumul organizat duminică a votat pentru legiferarea uneia dintre cele mai aspre norme din Europa. Propunerea de lege a întrunit o majoritate de voturi în cele mai multe cantoane. Un comitet urmează să elaboreze un draft al legii şi să îl trimită spre aprobare Parlamentului. Oponenţii acestei legi spun că ea va afecta un număr foarte mare de oameni, întrucât din cele 7,7 milioane de locuitori ai Elveţiei, peste o cincime sunt străini.

 

Partidul Popular (SVP) este cel care a propus legea. Potrivit acesteia imigranţii care comit delicte grave, precum crimă, viol, trafic de droguri sau fraude privind asistenţa socială vor fi automat expulzaţi. Alegătorii nu au fost de acord ca fiecare expulzare să aibă loc numai după deliberarea unui judecător, aşa cum stipula contrapropunerea făcută de Guvern şi Parlament.

În cadrul aceluiaşi referendum, elveţienii s-au opus impozitului minim aplicat cetăţenilor bogaţi.