Cuplurile materialiste au mai multe probleme

555

O cercetare condusă de o echipă de la Birgham Young University a urmărit să vadă care este legătura între „iubirea de bani" și iubirea partenerului de viaţă. Ceea ce au descoperit a fost că acele cupluri care declară că posesiunile nu sunt foarte importante pentru ei au relaţii mai stabile și au scoruri mai mari de calitate a căsniciei.

Cercetătorii care au aplicat chestionare de autoevaluare unui număr de 1.734 de cupluri căsătorite din SUA au inclus și o întrebare legată de cât de mult contează „să ai bani și multe posesiuni”. În urma analizei statistice, oamenii de știinţă au constatat că scorul cuplurilor mai puţin materialiste indica o calitate a relaţiei cu 10-15% mai ridicată decât în cazul cuplurilor în care cel puţin unul dintre parteneri este materialist.

„Cuplurile în care ambii parteneri sunt materialiști o duc cel mai rău dinte toţi”, a declarat Jason Carroll, coordonatorul studiului publicat în Journal of Couple & Relationship Therapy.

Într-unul din patru cupluri participante la studiu ambii parteneri au recunoscut că „iubesc banii”, informează Science Daily. Deși aceste cupluri aveau privilegii financiare, banii constituiau adesea o sursă de conflict. În aceste cupluri, explică profesorul Carroll, „este vizibil un model de comunicare deficitară, slabă gestionare a conflictelor și o rată scăzută de deschidere faţă de celălalt partener”.