Frumuseţea familiei, sărbătorită de teologii catolici

39

Ca urmare a numeroaselor atacuri la adresa căsătoriei tradiţionale, teologii catolici au organizat o conferinţă internaţională de două zile la Roma pentru a discuta despre rolul şi scopul familiei tradiţionale.

De asemenea, un alt scop al conferinţei, organizate de Institutul pontifical pentru Studiul Căsătoriei şi Familiei, a fost analizarea importanţei familiei asupra indivizilor căsătoriţi, dar şi a societăţii în ansamblul ei, relatează Catholic News Agency.

Jose Granados, de la Institut, a explicat că necesitatea organizării acestei conferinţe a venit ca urmare a faptului că societatea nu vede căsătoria ca o valoare şi nu îi înţelege funcţionalitatea. În consecinţă, societatea consideră că poate defini căsătoria după propriile nevoi şi nu mai respectă standardul stabilit de Dumnezeu.

Seria de prelegeri a analizat „profunzimile acestei uniuni", înţelese din perspectiva lui Dumnezeu. Dacă oamenii nu ar păstra această perspectivă, căsătoria nu ar putea explica pe deplin frumuseţea planului lui Dumnezeu, potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice.