Un episcop catolic a criticat dur Guvernul Scoţiei

108

Autorităţile guvernamentale din Scoţia au fost puternic criticate de un important lider catolic pentru că au propus legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Episcopul Philip Tartaglia a spus că dacă Guvernul va permite căsătoriile homosexuale, acest Guvern nu merită să se bucure de încrederea poporului scoţian.

Comentariile dure ale episcopului au fost făcute în cadrul consultărilor cu privire la redefinirea căsătoriei în Scoţia, informează christianconcern.com.

„Căsătoria este o instituţie care nu îşi datorează existenţa sau raţiunea de a fi guvernelor sau legislaturilor. Guvernele nu au autoritatea să spună ce este căsătoria sau să îi schimbe natura sau să decreteze că persoanele de acelaşi sex pot să se căsătorească", a declarat episcopul diocezei Paisley.

„Un Guvern care favorizează sau care permite căsătoriile homosexuale face o greşeală. Eşuează în datoria sa faţă de societate. Subminează binele comun. Comite un act de vandalism cultural. Un asemenea Guvern nu merită încrederea naţiunii, inclusiv a multora din cadrul comunităţii catolice, ce i-a fost acordată", a mai spus Tartaglia.

Deşi susţinătorii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex au spus că slujitorii bisericilor nu vor fi obligaţi împotriva voinţei lor să oficieze ceremonii de cununie religioasă pentru homosexuali, Tartaglia i-a avertizat pe clericii scoţieni că, dacă va fi legalizată căsătoria între persoane de acelaşi sex, acest lucru ar putea să se întâmple.

Legalizarea căsătoriilor homosexuale va face Scoţia „de ruşine în ochii lumii", a declarat anterior şi Cardinalul Keith O'Brien.

„Căsătoria a fost gândită să fie o legătură pe durata întregii vieţi, între un bărbat şi o femei, cu perspectiva de a creşte copii care să aibă o mamă şi un tată. Relaţiile homosexuale nu pot să ofere un echivalent pentru acestea", a declarat Andrea Williams, CEO la Christian Concern.

(Foto: sconews.co.uk)