FOTO: Dezamăgirile profesionale ale unei generaţii

528

Mai mulţi fotografi au fost angajaţi de Reuters pentru a face un portret al generaţiei care se luptă să își facă un rost în viaţă. Rezultatul? O colecţie de imagini cu absolvenţi care nu au putut să își găsească un loc de muncă în domeniile în care s-au pregătit, și au ajuns să aibă job-uri prost plătite, din sectorul industrial.

Totuși, notează The Atlantic, chiar și acești tineri ar trebui să se considere norocoși pentru că cel puţin au un loc de muncă – în contextul în care Organizaţia Internaţională a Muncii estimează că numărul șomerilor tineri (15-24 de ani) este de aproximativ 75 de milioane.

Tinerii care au studiat din greu pentru a face faţă competiţiei pieţei de muncă a secolului XXI realizează astăzi că, deși dezirabile, calificările lor înseamnă prea puţin pentru economia globală frământată de crize.

Marcin Lubowicki (28 ani), vice-manager al unui restaurant McDonald's din Varșovia (Polonia), arată diploma sa de licenţă în Limba Rusă. Lubowicki a lucrat pentru McDonald's din 2007 și acum plănuiește să își păstreze job-ul.

Francesca Baldi (32 ani), are grijă de un copil de șapte luni, într-o casă din Roma. Baldi a studiat cinci ani la o universitate din Pisa, unde a obţinut un doctorat în literatură și filosofie. Spera să găsească un post de profesoară, însă a lucrează ca bonă de cinci luni.Francesco Foglia (37 ani) lucrează ca măturător în Roma. Foglia a studiat șase ani la o universitate din Roma, unde a obţinut un doctorat în chimie industrială.Daria Vitasovic (27 ani) este managerului unui bar de noapte din Zagreb Croaţia. Vitasovic a studiat șapte ani în cadrul Universităţii Society of Jesus, de unde a obţinut o diplomă în filosofie și știinţe religioase. Spera să lucreze ca profesor sau să studieze pentru un doctorat în filosofie, însă a continuat să lucreze în ultimii patru ani ca manager de bar.Jessica Mazza (28 ani) servește la mese într-o cafenea din Santa Monica (California, SUA). Sperase ca, după absolvirea unei specializări în pictură și managementul afacerilor să lucreze ca artist, însă de aproape un an este angajată la cafenea.

Vezi alte 7 portrete cu o poveste similară, pe The Atlantic.