FOTO + VIDEO: Tornadele care au măturat Texasul

25

Circa 200 de case au fost distruse, iar 650 au fost afectate de tornadele violente care s-au abătut miercuri asupra Texasului, a declarat un purtător de cuvânt al Crucii Roşii americane, la o zi după ce furtunile au devastat una dinte cele mai mari zone metropolitane din SUA.

Purtătorul de cuvânt Anita Foster a declarat pentru CNN că echipele lor încă evaluează daunele înregistrate în Dallas, Arlington şi în zonele încojurătoare, care au fost măturate de 13 tornade.

Serviciul National de Meteorologie a spus că numărul este estimativ, deoarece echipajele sunt încă pe teren, evaluând pagubele. Autorităţile meteorologice au mai declarat că este pentru prima dată când două tornade extrem de periculoase au lovit două zone metropolitane în acelaşi timp, conform Daily Mail.

Ambele oraşele au fost declarate „zone calamitate". Meteorologii spun că, în zilele următoare, există riscul formării unor noi tornade. Traficul aerian din şi spre Texas este complet paralizat, sute de avioane fiind anulate. De asemenea, 110 avioane din aeroport au fost afectate de grindină.

Nu există rapoarte de decese până în prezent, conform spuselor primarilor din Dallas şi Arlington, lucru care li se pare de-a dreptul un miracol, relatează CNN. Totuşi, câteva zeci de oameni au fost răniţi, iar zeci de mii de case au rămas fără curent electric.

Acoperişurile caselor au fost rupte, multe locuinţe s-au transformat în grămezi de moloz, stâlpii şi copacii au căzut la pământ, iar multe maşini şi camioane au fost avariate, după ce au fost luate pe sus de vânt.