Fustele scurte, interzise pentru protejarea decenţei

18

Primarul unei staţiuni italiene situate la malul mării plănuieşte să interzică purtarea fustei mini sau a altor haine "sumare", pentru a proteja standardele decenţei publice.

Amenzi între 25 şi 500 de euro ar urma să fie aplicate persoanelor care nu respectă interdicţia privind îmbrăcămintea indecentă, pe care primarul Luigi Bobbio vrea să o impună în staţiunea italiană Castellammare di Stabia.

"Nimic prea descoperitor" este motto-ul care ghidează noua politică privind îmbrăcămintea. Potrivit BBC, noul cod vestimentar ar interzice fustele mini şi jeanşii cu talie joasă. De asemenea, propunerea legislativă ar interzice locuitorilor şi turiştilor să facă plajă şi să joace fotbal, sau să înjure în locurile publice.

Planul a fost salutat de Don Paulo Cecere, preot la o parohie locală, care a declarat pentru ziarul italian Cronache di Napoli că această interdicţie "este şi o cale de a combate creşterea incidenţei hărţuirii sexuale."

Propunerea legislativă este unul dintre exemplele recente de legi propuse după ce guvernul Berlusconi a conferit mai multă putere primarilor locali, cu scopul de a diminua criminalitatea. Alte legi propuse de primarii italieni interzic construirea de castele de nisip, săruturile în autoturisme, hrănirea pisicilor maidaneze, şi tunderea gazonului în timpul weekendului.