Canada: e ilegal să spui că homosexualitatea e păcat

331

Noua lege a educaţiei din provincia Alberta, Canada, interzice familiilor care practică școlarizarea copiilor acasă (homeschooling) să prezinte actele homosexuale ca fiind păcătoase.

Noua lege a educaţiei din provincia Alberta, Canada, interzice ca familiile care practică școlarizarea copiilor acasă (homeschooling) să prezinte actele homosexuale ca fiind păcătoase, conform lifesitenews.com.

Reprezentatul ministerului a declarat că indiferent de tipul de instituţie (şcoală privată, şcoală catolică sau homeschooling), lipsa de respect faţă de diversitatea socială nu va fi tolerată. 

Articolul 16 al noii legi a educaţiei reafirmă cerinţa ca şcolile să reflecte în curriculum diversitatea culturală şi socială a Albertei, aspect subliniat şi de Alberta Human Rights Act.

Reacţiile nu au întârziat să apară. „Un guvern care urmăreşte să obţină controlul asupra vieţilor personale este de temut şi ar trebui contracarat", a declarat Paul Faris, de la Asociaţia Home School Legal Defence. El a mai adăugat că Ministerul Educaţiei dă semne îngrijorătoare că intenţionează să violeze conversaţiile private din mijlocul familiei.

O preocupare asemănătoare aduce în discuţie şi Patty Marler, oficial care intermediază relaţiile dintre guvern şi Asociaţia Home Education. El a fost surprins de solicitarea categorică a ministerului. „Educaţia este un proces continuu. Cum vor putea ei să facă distincţia între timpul de învăţat şi timpul petrecut cu familia?", a întrebat el.