Demonstraţie pro-homosexuală la Paris

148

O manifestaţie pro-homosexuală organizată a fost oprită de peste 200 de protestatari catolici postaţi în faţa catredalei Notre Dame, precizează lifesitenews.com. Manifestaţia era iniţial programată să aibă loc în faţa catedralei Notre Dame din Paris, dar din cauza ameninţărilor...

    O manifestaţie pro-homosexuală organizată cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor a fost oprită de peste 200 de protestatari catolici postaţi în faţa catredalei Notre Dame, precizează lifesitenews.com

    În data de 14 februarie un grup de homosexuali au organizat o manifestaţie pro-homosexuală cu scopul de a ”combate discriminarea pe bază de orientare sexuală și de a provoca biserica să dea un răspuns favorabil căsătoriilor între persoane de același sex”, după cum a declarat organizatorul evenimentului, Arthur Vauthier.

    Manifestaţia era iniţial programată să aibă loc în faţa catedralei Notre Dame din Paris, dar din cauza ameninţărilor unor protestatari cât și la îndemnurile poliţiei locale, evenimentul a fost mutat în apropiere, în faţa bisericii Saint-Michel. Un număr însemnat de site-uri și bloggeri naţionaliști au chemat catolicii să răspundă cu fermitate acestei provocări. French Action a rugat oamenii să ajute la reprimarea acestei demonstraţii pro-homosexuale susţinănd că ”Franţa nu este un club de noapte”.

    Cu toate acestea, unii dintre manifestanţii pro-homosexuali au început să se sărute în faţa catedralei Notre Dame. Cei peste 200 de protestatari care așteptau în faţa aceleiași catedrale au început să ţipe și să huiduiască manifestaniţii gay. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine care a mutat grupul gay din faţa catedralei.

    Conform rezumatului de ședinţă  dat publicităţii pe site-ul ONU, în 18 decembrie 2009, statul român, alături de majoritatea guvernelor din ţările creștine, a susţinut o încercare de introducere a drepturilor homosexualilor în carta ONU. Ţările arabe și africane au votat împotrivă, iar rezoluţia a fost respinsă cu un vot de 76 împotrivă, 72 pentru și 26 de abţineri.