Janet Parshall: „Păcatul pretinde drepturi civile”

16

Într-un articol realizat pentru publicaţia Christian Post, jurnalista Janet Parshall susţine că „trăim timpuri în care păcatul pretinde drepturi civile", iar societatea americană se îndepărtează pe zi ce trece de poziţia lui Dumnezeu cu privire la homosexualitate.

 

SUA așteaptă zilele acestea decizia Curţii Supreme privind potenţiala modificare a legii federale „Defense of Marriage Act", ce recunoaște în prezent căsătoria doar între persoane de sex opus. Dar în timp ce aceste dezbateri au loc, susţine Parshall, cultura americană se îndepărtează tot mai mult de poziţia divină privind homosexualitatea.

„Nu există nicio urmă de îndoială că Biblia ne spune că orice formă de sex în afara căsătoriei – aceasta fiind definită prin uniunea dintre UN bărbat și O femeie – e păcat. Sexul premarital, sexul extramarital, sexul homosexual – toate sunt greșite, toate sunt păcat, toate sunt în mod clar condamnate de Scriptură. Dar păcatul homosexualităţii defilează pe străzile Washingtonului și în întreaga Americă, pretinzând acceptare și incluziune. […] Asistăm la o mișcare puternică înspre îmbrăţișarea homosexualităţii", afirmă Janet Parshall pentru Christian Post.

Un nou sondaj realizat de Pew Research Center for the People and the Press arată că 72% dintre americani sunt de părere că o lege privind căsătoriile între persoane de același sex e „inevitabilă". În plus, în premieră pentru sondajele Pew, peste jumătate (51%) dintre americani se declară în favoarea permiterii persoanelor de același sex să se căsătorească.

Unul dintre factorii principali în modificarea opiniei culturale îl reprezintă relaţiile personale cu homosexuali și lesbiene. 87% dintre participanţi afirmă că știu pe cineva gay, faţă de 61% în 1993. În plus, activiștii gay au cheltuit sume colosale de bani în efortul de a modifica opinia publică în favoarea acceptării drepturilor homosexualilor.

Nu în ultimul rând, subliniază Parshall, trebuie remarcat nu doar că homosexualii au devenit tot mai vocali în pretinderea legalizării păcatului, ci și din ce în ce mai ostili. Tot mai mulţi comercianţi creștini au de suferit de pe urma refuzului de a presta servicii faţă de homosexuali din motive de conștiinţă. Acesta este și cazul cofetarului Jack Phillips, ce a primit un ordin judecătoresc de suspendare a activităţii cofetăriei sale, Masterpiece Cakeshop, din cauza refuzului de a onora o comandă de tort pentru o nuntă gay.

„Trăim timpuri în care păcatul pretinde drepturi civile. Dumnezeu nu și-a modificat poziţia în ce privește moralitatea, iar cei care doresc să trăiască după Cuvântul Său și să-I onoreze poruncile se confruntă cu tot mai multă ostilitate din partea culturii", conchide Parshall.

CITEȘTE ȘI: Comercianţii creștinii, persecutaţi pentru că refuză servicii homosexualilor