Mesaj blasfemător de Paşte pe BBC

144

Postul britanic de televiziune BBC va difuza un mesaj de Paşte care va asemăna tratamentul la care sunt supuşi homosexualii în societatea actuală cu crucificarea şi moartea lui Iisus Christos.

Acest mesaj va fi difuzat într-o serie de emisiuni despre postul Paştelui (Lent Talk), difuzate pe postul Radio 4. Benjamin Cohen, fostul prezentator al programului de ştiri de pe postul Channel 4 şi militant pentru drepturile homosexualilor, va vorbi despre abandonul cu care se confruntă tinerii gay, atât din partea familiei, cât şi a comunităţilor religioase.

În cadrul aceleiaşi serii de emisiuni, Loretta Minghella, preşedinta asociaţiei Christian Aid, va vorbi despre egoism, iar scriitorul scoţian Alexander McCall Smith va vorbi despre bătrâneţe şi problemele vârstei a treia.

Cohen, care a crescut într-o familie evreiască şi a fost educat la o şcoală catolică, compară sentimentul de abandonare resimţit de bărbaţii homosexuali cu experienţa trăită de Iisus în timp ce murea pe cruce, informează Daily Mail.

Comentariul său a atras multe critici încă dinainte de a fi difuzat, grupuri religioase, precum Christian Concern, considerându-l blasfemător. „În timp ce avem compasiune faţă de cei care sunt respinşi din cauza alegerilor pe care le fac, comparaţia cu Iisus este una blasfemătoare", a declarat Andrea Williams, director al Christian Concern.

Williams a mai adăugat că problema este una delicată şi că BBC ar trebui să urmărească mai mult „să educe şi să informeze" populaţia care ştie tot mai puţin despre Iisus.