Predicator ambulant, arestat pentru că a zis că homosexualitatea e un păcat

321

Un predicator din oraşul Workington (Marea Britanie) a fost arestat pentru tulburarea liniştii publice pentru că a afirmat că, în opinia sa, homosexualitatea este un păcat. Dale Mcalpine, în vârstă de 42 de ani, membru al unei biserici evanghelice, a fost dus la sediul poliţiei locale, după ce unii martori ar fi declarat că l-au auzit afirmând că homosexualitatea este imorală şi contravine principiilor lui Dumnezeu, informează Daily Mail.

Mcalpine povesteşte că în timp ce le vorbea trecătorilor despre Cele Zece Porunci, o femeie a intrat în vorbă cu el despre diverse aspecte ale credinţei creştine. După ce i-a trecut în revistă o serie de păcate enumerate de apostolul Pavel în prima epistolă către corinteni, între care şi homosexualitatea, femeia a plecat. Imediat s-a apropiat un ofiţer al poliţiei locale care i-a spus că mai multe persoane s-ar fi plâns că face remarci rasiste şi homofobe. Sam Adams, ofiţerul în cauză, i-a spus apoi că el este homosexual. La scurt timp, colegii lui Adams l-au arestat.

Mcalpine activează de ani de zile ca predicator, vorbindu-le oamenilor de pe stradă şi împărţind pliante. Nu a avut niciodată probleme cu poliţia şi se consideră umilit de faptul că a fost arestat ca un infractor, în faţa oamenilor care îl cunosc. Deşi are prieteni homosexuali, Mcalpine afirmă că nu se poate opune propriei conştiinţe care îl obligă să le vorbească oamenilor despre păcat şi despre nevoia de a căuta mântuirea. „Dacă avem o societate liberă, ar trebui să mi se permită să predic Evanghelia aşa cum au făcut şi generaţiile de dinaintea mea", spune Mcalpine.

Mai mulţi militanţi creştini s-au arătat indignaţi de acţiunea poliţiei care, spun ei, s-a folosit de o lege gândită pentru a limita manifestările violente ale suporterilor unor echipe de fotbal – aşa-numiţii hooligans – pentru a îngrădi libertatea de exprimare a unui cetăţean liniştit şi onest. „Oamenii ar trebui să îşi poată exprima liber opiniile lor, câtă vreme comportamentul lor este unul rezonabil", a declarat Neil Addison, avocat şi expert în legislaţie religioasă. Mike Judge, reprezentant al Institutului Creştin din Newcastle, atrăgea atenţia că nu este datoria poliţiei să aresteze un om doar pentru că acesta şi-a exprimat o opinie cu care alţii nu sunt de acord.

În 2002, Harry Hammond, un pensionar din Bournemouth, a fost arestat pentru că purta nişte pancarte pe care scria: „Opriţi homosexualitatea!", „Opriţi lesbianismul!" În 2006, militantul creştin Stephen Green a fost arestat pentru că împărţea pliante cu mesaje similare, la o paradă a homosexualilor.

În România, mare parte din populaţie se pronunţă încă împotriva acestui tip de relaţie. Un sondaj Gallup comandat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, releva, în 2009, că aproape trei sferturi dintre români consideră că homosexualitatea este un lucru rău. 40% dintre respondenţi şi-au exprimat acordul ca relaţiile de tip homosexual să fie sancţionate.

Niciun articol de afișat