Ziua Adevărului a devenit Ziua Dialogului

12

Organizaţia evanghelică Focus on the Family a preluat finanţarea unei dezbateri controversate cu privire la homosexualitate. Sponsorul principal al acesteia, o altă organizaţie creştină, s-a retras din eveniment acuzând că a devenit neunitar şi combativ.

Cunoscut anterior ca „Ziua Adevărului”, evenimentul a fost creat de mai multe grupări de creştini conservatori. Iniţial a fost propus ca o modalitate prin care elevii de liceu să răspundă "Zilei Tăcerii", și a fost organizat ca un eveniment anual de promovare a drepturilor elevilor homosexuali, lesbiene sau transsexuali.

Organizaţia Exodus International şi-a retras finanţarea după 5 ani de implicare în eveniment. „Ziua Tăcerii a început în 1996. Ziua Adevărului a luat fiinţă în 2005 şi a atras participarea a 6.000 de studenţi, la nivel naţional, numai anul acesta,” a declarat Alan Chambers, preşedintele Exodus International, pentru CNN. El a adăugat că „toată atenţia mediatică acordată fenomenului de ironizare (între adolescenţi, n.r.), ne-a făcut să realizăm că este nevoie să îi învăţăm pe copii să trăiască principiile biblice ale toleranţei şi ale harului, purtându-se cu cei din jur aşa cum ar vrea să se poarte şi alţii cu ei, fie dacă sunt de acord cu ei sau nu.”

Focus on the Family, organizaţia care a preluat greul sponsorizării, a răspuns doleanţelor exprimate de Exodus International schimbând numele evenimentului din "Ziua adevărului" în "Ziua dialogului", mizând pe sonoritatea mai tolerantă a celui de-al doilea nume. În plus, reprezentanţii organizaţiei au încurajat studenţii care participă la eveniment să se exprime „cu dragoste şi compasiune” şi să nu se manifeste niciodată într-o manieră antagonistă faţă de ceilalţi. „Chiar şi când nu cădem de acord, trebuie să dăm dovadă de cea mai mare compasiune şi cel mai mare respect pentru ceilalţi,” se arată pe site-ul oficial al Focus on the Family.