Hong Kong dă dreptul transsexualilor la căsătorie

263

O curte de justiţie din Hong Kong i-a acordat unei femei transsexuale dreptul de a se căsători cu partenerul ei. Decizia surpriză pentru Hong Kong acoperă dreptul unei persoane transsexuale care s-a născut bărbat să se căsătorească cu un bărbat și a unui transsexual care s-a născut femeie să se căsătorească cu o femeie.

Prin această decizie a Curţii de Apeluri, orașul semiautonom din China intră „în rândul" altor locuri din regiunea Asia-Pacific, unde transsexualii au deja voie să se căsătorească conform noului lor gen.

Femeia în vârstă de 30 de ani s-a născut bărbat, și în 2008 a suferit operaţie pentru schimbare de sex. Spitalul unde a fost operată certifică noul ei gen. De atunci și-a trăit viaţa ca femeie și a fost tratată ca femeie de către societate.

În timp ce căsătoriile între persoanele de același sex rămân o raritate, căsătoriile transsexualilor sunt permise în China, Singapore, India, Coreea de Sud, Japonia, Indonezia, Australia și Noua Zeelandă, singura din regiune care permite și căsătoriile gay. Hong Kong, care are viziune mai conservatoare, va schimba odată cu această decizie legile maritale, pentru a acorda drepturi egale transsexualilor cu cele ale heterosexualilor, scrie USA Today.