Încă un atac terorist „domestic” loveşte SUA

93

Şapte persoane au fost ucise duminică, într-un atac armat asupra unui templu sikh din Oak Creek, Wisconsin, în nordul Statelor Unite. Atacatorul se numără printre cei decedaţi, după ce a fost împuşcat mortal de către poliţie în timp ce încerca să fugă de la locul crimei.

FBI conduce investigaţia în acest caz, tratat ca un act de terorism domestic, conform AP. Atacul a avut loc duminică dimineaţa, în timp ce zeci de credincioşi, printre care femei şi copii, se strângeau la masă, înainte de începerea serviciului divin la 11:30. Oficialii spun că în templul indian erau aproape 500 de membri la acea oră.

Martorii descriu o scenă a groazei, mulţi oameni încercând să se ascundă în dulapurile din clădire, după ce un bărbat alb, în jur de 30 de ani, a deschis focul, în incinta templului.

Oficialii nu au făcut publică indentitatea atacatorului, dar au declarat pentru NBC News că nu era pe nicio listă a celor suspectaţi de terorism şi încă nu ştiu de ce a recurs la un asemenea gest.

Preşedintele Barack Obama a dat o declaraţie prin care îşi exprimă, alături de soţia sa, tristeţea pentru tragedia întâmplată în Wisconsin şi promite ca administraţia pe care o conduce să ofere orice fel de sprijin este necesar celor care conduc investigaţia.

Întâmplarea vine la mai puţin de o lună de la atacul mortal din cinematograful din Aurora, Colorado. Nu mai puţin de 12 persoane au fost ucise atunci şi alte 58 au fost rănite de un tânăr de 24 de ani, James Holmes, în timpul premierei ultimului film „Batman”.