Istoria din spatele numelui bebelușului regal

97

Prinţul de Cambridge a primit un nume: George Alexander Louis. Dacă socotim după pariurile puse pe numele său, putem spune că englezii nu au fost luaţi prin surprindere, George și Alexander fiind printre primele trei opţiuni.

„George" era numele tatălui reginei Elisabeta, regele George al VI-a, care a domnit între 1936 și 1952. El a venit la tron după ce fratele său, Eduard al VIII-a a abdicat. Acest eveniment a fost prezentat de curând în filmul recompensat cu Premiul Oscar, „Discursul Regelui".

„Alexander" este deseori folosit de către familiile regale deoarece semnifică „apărătorul oamenilor", scrie CNN. Familia regală a Olandei este fană a acestui nume. Chiar în acest an, regina Beatrix a abdicat, lăsându-i locul la tron fiului său, Willem-Alexander.

„Louis" este interpretarea engleză și franceză a numelui german „Ludwig", ce ar însemna „războinic vestit". Niciun monarh britanic nu a fost numit Louis până acum, mai scrie CNN. Louis a fost primul nume al lordului Mountbatten, unchiul prinţului Philip, duce de Edinburgh, și mentorul prinţului Charles. El a fost ucis de către gruparea IRA, pe când era în vacanţă în Irlanda, în 1979.