Joc video pentru promovarea avortului

71

Un joc video realizat pentru a arăta obstacolele pe care le au de trecut tinerele femei când vor să facă un avort și soluţiile care există pentru ele va fi lansat în Texas, în 2014.

„Reduce avortul la o viziune simplistă, seacă și ignoră complet faptul că este vorba și de o viaţă acolo", a declarat un activist pro-viaţă, pentru Christian Post.

Jocul, denumit „Choice: Texas, A Very Serious Game", îi invită pe jucători să învingă obstacolele și restricţiile de avort ale statului pentru a-și atinge „ţinta". Obstacolele sunt de ordin geografic, financiar și personajele sunt diverse, de la o tânără de 19 ani care a rămas însărcinată în urma unui viol, la o gravidă care deși își dorește copilul, are complicaţii medicale și preferă să avorteze.

Jocul, descris ca unul educaţional, este bazat pe cercetarea intensivă a restricţiilor legale, geografice, demografice, a accesului la servicii medicale și reflectă „circumstanţe reale" cu care se confruntă femeile din Texas.

Iniţiativa acestui joc vine după ce în iulie, guvernatorul Rick Perry a aprobat o lege ce restricţionează avortul după 20 de săptămâni de sarcină.