Marea Britanie, oglinda demografică a Europei

126

În ultimii zece ani, Anglia a devenit mai bătrână, are tenul mai închis şi locuitorii cred mai mult în Allah decât în Dumnezeu. Acestea sunt concluziile recensământului ce a avut loc în anul 2011, şi ale cărui rezultate au fost publicate pe 12 decembrie. Situaţia o reflectă foarte bine şi pe cea din Europa.

Numărul celor care se declară creştini a scăzut cu 12% în ultimii 10 ani, ceea ce înseamnă un număr cu patru milioane mai mic. În plus, numărul englezilor şi galezilor care se declară atei s-a dublat, ajungând la 14 milioane. În schimb, s-a dublat şi numărul musulmanilor, care au ajuns să numere 2,7 milioane.

În prezent, fiecare al optulea cetăţean britanic s-a născut în afara ţării, iar Polonia este a ţara europeană cu cel mai mare număr de imigranţi, potrivit Voice of Russia. Aceste rezultate reflectă o tendinţă ce există şi în Europa, chiar la scară mai mare. Numărul migranţilor necreştini a crescut foarte mult în ultimul deceniu, în special după „primavara arabă".

Totodată, natalitatea din familiile musulmane este mai ridicată decât cea din familiile europene tradiţionale. Numărul mic de copii europeni face ca populaţia continentului să fie una îmbătrânită. În consecinţă, ţările europene sunt nevoite să importe forţă de muncă, care vine, cel mai ades, din Orient.