Moda telefonului mobil „pentru beţie”

9

Se pare că în rândul „generaţiei Y" beţia este la modă. Iar cercetătorii au descoperit că mai este la modă un accesoriu pentru acest beţii, și anume un telefon mobil ieftin, pe care tinerii îl iau când merg în cluburi sau baruri, pentru ca să nu-și mai piardă sau să își strice smartphone-urile.

Cercetătorii Starcom MediaVest Group, o agenţie specializată în media, au început să cerceteze rolul berii „de sâmbătă noaptea" în jurul lumii, în comparaţie cu alte băuturi , dar au mai descoperit și altceva. Și anume că tinerii își preţuiesc telefoanele de tip smartphone şi iPhone-urile, atât de mult încât nu vor să le piardă atunci când ies noaptea în oraş și atunci le înlocuiesc cu unele ieftine, a explicat Laura Krajecki, reprezentant al Starcom MediaVest Group, pentru Time.

„Acum ei iau cu ei ceea ce numesc telefoane mobile pentru beţie, ieftine, aşa că folosesc două telefoane pentru că nu vor să îşi piardă smarphone-urile", a spus Krajecki. Deși încă nu au date exacte cu privire la numărul celor care recurg la o astfel de metodă, se pare că este o tendinţă în creștere.

Tinerii britanici sunt în mod special adepţii beţiilor, motiv pentru care premierul David Cameron a anunţat stabilirea unui preţ minim la alcool, ca urmare a beţiilor în masă intens mediatizate în presă naţională şi internaţională.

În ultimii ani, în presa britanică au fost publicate numeroase fotografii care descriau beţiile la care se ajungea de fiecare dată când localurile aveau promoţii la băutură. De nenumărate ori, autorităţile din Regat au fost nevoite să improvizeze spitale în apropierea celor mai frecventate locuri de petrecere, pentru a face faţă numărului mare de tineri cărora li s-a făcut rău în urma consumului exagerat de alcool.