O poveste despre iertare și speranţă cum rar ţi-e dat să auzi

5074

Didier era doar un băieţel de 11 ani când a asistat la un episod care i-a schimbat viaţa complet. Se afla cu mama lui pe stradă, unde femeia lucra ca vânzătoare ambulantă pentru a-și câștiga pâinea, când aceasta a picat secerată de 38 de gloanţe care i-au străpuns trupul. Acele momente cumplite au sădit în Didier sămânţa autodistrugerii, a urii și a dorinţei de răzbunare, însă povestea lui are un final neașteptat.

„În droguri și alcool am căutat dragostea care mi-a fost luată prin asasinarea mamei mele”, i-a povestit prietenului său, dr. Aldvo Civico, cel care a și relatat emoţionanta poveste a lui Didier într-un articol pentru Psychology Today.

Timp de 4 ani, băiatul a nutrit planul prin care avea să își răzbune mama ucisă fără vină. Își petrecea nopţile gândindu-se la momentul fatidic, printre lacrimi de tristeţe. Și-a făcut rost de arme de foc și de grenade, dar îi lipsea curajul să își pună planul în aplicare. Întâmplarea a făcut însă ca Didier să se împrietenească cu cel care avea să îl ajute să se răzgândească și să renunţe la planurile sale de răzbunare. Datorită noului său prieten, un om credincios, a reușit să înveţe, în timp, să ierte și să se elibereze de furia care pusese stăpânire pe el.

„După ce și-a dat seama că ura pe care o adăpostea în inimă îi consuma sufletul și îl ucidea, a găsit puterea și curajul să îl ierte pe omul care i-a ucis mama”, povestește dr. Civico.

A trecut o vreme până când Didier avea să fie supus testului suprem care să demonstreze dacă l-a iertat cu adevărat pe cel care îl lăsase orfan. Unul dintre prietenii lui i-a mărturisit, într-un final, că știe cine este făptașul, doar că nu a avut niciodată curajul să îi spună adevărul, de teama a ceea ce ar putea urma. Asta pentru că responsabil de moartea femeii era chiar fratele celui care a făcut confesiunea. La aflarea veștii, gândurile lui Didier nu s-au mai îndreptat spre răzbunare, așa cum plănuia odată, ci, dimpotrivă. „Vreau să îi ofer iertarea mea și să încerc să îl ajut”, i-a mărturisit lui Civico.

Mai mult, Didier vrea ca misiunea vieţii sale să fie aceea de a-i ajuta, a le da speranţă și lecţii de viaţă tinerilor cu probleme. „Dacă eu am fost capabil să mă schimb și să iert, atunci și alţii pot”, crede tânărul.

Foto: condesign | Pixabay