O școală catolică din Marea Britanie oferă și cursuri de machiaj

28

Părinţii unor eleve din cadrul liceului catolic Mount St. Mary din Leeds, Marea Britanie au fost revoltaţi să afle că fiicele lor de 14 ani primesc cursuri de machiaj chiar de la profesorii lor.

Părinţii unor eleve din cadrul liceului catolic Mount St. Mary, din Leeds, Marea Britanie au fost revoltaţi să afle că fiicele lor de 14 ani primesc cursuri de machiaj chiar de la profesorii lor. Săptămâna trecută ei și-au exprimat nemulţumirile într-un material publicat de The Mirror.

În răspuns, profesorii au motivat că ei nu fac altceva decăt să le înveţe pe fete cum să aibă mai multă încredere în sine și să facă o impresie bună, iar pentru aceasta au adus un specialist care să le îndrume în realizarea machiajului pentru la școală, pentru o petrecere sau cel din cadrul unui interviu de angajare.

Daily Mail relatează nemulţumirile mamelor care spun că „școala este pentru carte", nu pentru astfel de cursuri, care se pot realiza acasă, dar nu la această vârstă, când fetiţele ar trebui să se concentreze pe alte activităţi.

La numai câteva săptămâni după ce a vut loc o campanie iniţiată de către premierul britanic David Cameron, împotriva firmelor care vor să vândă produse pentru copii producând reclame agresive, cu tentă erotică, conducerea școlii a venit cu această decizie.

Sursa: Daily Mail