Dacă l-ar fi întrebat cineva ce este succesul, Joshua era convins că are răspunsul. Avea tot ce își putea dori. Și-a dat seama însă că viaţa lui o lua într-o direcţie greșită. Așa că a decis să renunţe la lucruri. A fost surprins să afle de cât de puţine avea nevoie pentru a fi fericit.

Joshua Fields Millburn era persoana care se potrivea cel mai bine descrierii unei vieţi de succes, potrivit standardelor societăţii: o carieră de succes, un salariu de şase cifre, o casă cu două etaje şi o familie împlinită din punctul lui de vedere. La un moment dat însă, viaţa i s-a schimbat complet: mama sa a murit din cauza unui cancer, iar căsătoria i s-a sfârşit printr-un divorţ.

După ce a vizionat un clip video despre minimalism (stil de viaţă care implică renunţarea la lucrurile inutile sau în exces), Millburn a ajuns la concluzia că locul său de muncă, în care îşi petrecea majoritatea timpului, și lucrurile pe care le deţinea nu îl făceau fericit, ci din contră, avea datorii, era stresat, singur și în depresie, citează adevărul.ro. Aşa că, încet-încet, a început să se debaraseze de posesiunile sale, analizând dacă acestea adăugau sau nu valoare vieţii sale.

Deşi drumul către aşa-zisul succes l-a costat ani de muncă (încă de la vârsta de 16 ani), acum a rămas cu doar 280 de obiecte, şi-a schimbat casa cu un spaţiu mult mai mic şi a lansat site-ul The Minimalists împreună cu prietenul său, Ryan Nicodemus. Și-a dat seama că problema nu era una materială, ci era modul lui de a se raporta la bunurile materiale.

El a început să scrie, să înveţe oamenii cum să trăiască fără multe lucruri şi a adoptat un stil de viaţă sănătos. El declară că de-abia atunci viaţa lui a început să aibă sens. A scris cărţi, a susţinut discursuri împreună cu Nicodemus şi a fondat o editură.

Viaţa lui Millburn s-a schimbat complet după ce a devenit adeptul minimalismului. Şi-a dat seama de cât de mult timp pierdea cu lucruri de nimic, care nu îi aduceau nicio satisfacţie, răpindu-i timpul în care ar fi trebuit să se concentreze asupra a ceea ce avea cu adevărat nevoie. El îşi încheie interviul spunând: „A trebuit să am tot ceea ce credeam că-mi doresc, ca să realizez că nu mi-am dorit niciodată ce credeam că îmi doresc.”

Foto: captură YouTube