Se ţin de mână la fel de strâns ca în prima zi a relaţiei lor, chipul li se luminează de fiecare dată când se revăd și păstrează entuziasmul și curiozitatea unor proaspăt îndrăgostiţi chiar dacă povestea lor de dragoste a început acum mulţi ani. Cum reușesc? Află câteva din secretele care menţin o relaţie romantică intensă.

O relaţie de dragoste înseamnă mai mult decât găsirea acelei persoane speciale cu care să îţi împarţi viaţa, subliniază Angel Chernoff, coautoarea blogului de dezvoltare personală Marc and Angel. Comunicarea, onestitatea, loialitatea, încrederea, dar și atracţia sunt câteva elemente care ajută la construirea unei relaţii solide între doi oameni. Ambii parteneri trebuie să lucreze împreună la întărirea conexiunii, pentru ca aceasta să reziste în timp tuturor obstacolelor și provocărilor care apar. Pentru a reuși, cuplurile cu adevărat fericite au adoptat câteva obiceiuri și practici simple, dar eficiente, care îi ajută să rămână cel puţin la fel de implicaţi în relaţie precum erau la început:

Își fac timp unul pentru celălalt. Poate una dintre cele mai mari ameninţări într-un cuplu este neglijarea din cauza lipsei acordării atenţiei, punctează Chernoff. Timpul petrecut împreună vă apropie, vă lasă să vă descoperiţi în continuare și, în același timp, este o dovadă puternică a faptului că ești interesat de celălalt și că îi oferi un dar de nepreţuit: întreaga ta atenţie și tot sprijinul tău. Este un gest simplu care îi arată celuilalt că „merită efortul”.

Își spun întotdeauna ceea ce simt, atunci când o simt. Chiar dacă partenerul tău știe că are parte de toată dragostea și afecţiunea ta, arată-i ori de câte ori ai ocazia, prin cuvinte, ori prin gesturi, că încă păstrezi sentimente puternice faţă de acesta. Nu aștepta să treacă ziua pentru a-i face acest lucru cunoscut.

Văd latura frumoasă a celuilalt. Ceea ce vezi în celălalt poate determina modul în care va evolua relaţia voastră, notează Angel. De aceea, este important să ţii întotdeauna cont de acele lucruri care fac din partenerul tău acea persoană minunată de care te-ai îndrăgostit și cu care ţi-ai împărţit viaţa până în aceste clipe. Cu toţii greșim și niciunul dintre noi nu este perfect, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne raportăm numai la defecte, pentru că astfel s-ar putea să omitem exact acele lucruri pozitive care îl fac pe celălalt o persoană atât de frumoasă.

Se ţin de mână. Acest simplu gest oferă afecţiune, confort și sentimentul de protecţie partenerului, subliniază New York Times. Un tânăr de 23 de ani de la Universitatea din Maine afirma că „este mult mai intim să ţii pe cineva de mână decât să îi oferi un sărut”, citează sursa.

Își spun întotdeauna adevărul. Poate ai impresia că ascunzând adevărul îl protejezi pe celălalt, însă astfel de episoade pot naște sentimente de insecuritate și pot conduce chiar la pierderea încrederii în cuplu.

Se roagă împreună. Este important să aloci timp activităţilor comune într-o relaţie, iar ritualurile religioase pot fi una dintre acestea. Atunci când te rogi împreună cu partenerul de viaţă construiești o stare unică de aromnie în cuplu, subliniază Catholic Match. În același timp, împărtășesc aceleași speranţe, credinţe și virtuţi. Chiar dacă uneori preferi să citești Scriptura în solitudine, ori să te confesezi Divinităţii singur, îţi poţi aloca timp pentru a spune o rugăciune înainte de culcare sau înaintea mesei alături de partenerul tău de viaţă, ori puteţi citi amândoi și apoi discuta diverse pasaje biblice.