Cuplurile cu aceeaşi religie sunt mai fericite

116

Un studiu a demonstrat că fericirea familiei depinde mult de viaţa religioasă a partenerilor, în cazul în care aceștia practică religia împreună. În același timp, studiul a arătat că partenerii care nu împărtășesc aceeași identitate religioasă au mai mult de suferit, raportează Washington Post. 

Autorii cercetării au ajuns la concluzia că fericirea din familie este puternic influenţată de viaţa spirituală a partenerilor. Astfel s-a confirmat un aforism des folosit în lumea creștină, potrivit căruia „cuplurile care se roagă împreună rămân împreună”, susţine W. Bradford Wilcox, coautor al studiului și Director al Proiectului National Marriage la Universitatea din Virginia.

Este foarte important ca partenerii să aibă practici spirituale comune pentru ca efectul fericit al religiei să aibă efect. „Rugăciunea împreună în cuplu este ceva foarte intim pentru cei care sunt religioși”, spune Wilcox care mai suţine că aceasta „adaugă un alt nivel al apropierii într-o relaţie”.

Totodată, studiul a mai demonstrat că sfatul biblic al apostolului Pavel din 2 Corinteni 6:14 („Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioși”) este cât se poate de benefic. Atunci când cei doi sunt religioși, dar au identităţi religioase diferite, spiritualitatea poate avea efecte negative în familie. Ba mai mult, „doi parteneri nereligioși sunt mai împliniţi împreună decât partenerii cu practici religioase diferite”, susţine studiul.

Cercetarea dată publicităţii are la bază un sondaj de opinie realizat în anul 2006, pe un eșantion de 1.387 de americani cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani. Aproximativ 90% dintre aceștia erau căsătoriţi, iar restul trăiau împreună.