Reţelele sociale distrug prieteniile

688

Doi din cinci utilizatori ai reţelelor sociale rup orice contact cu cei cu care intră în conflict în social media, arată un sondaj efectuat recent, informează Huffington Post.

Cercetarea a arătat că tot mai mulţi oameni sunt nepoliticoşi în spaţiul virtual, lucru care conduce la încheierea multor prietenii.

Din 2.689 de persoane care au participat la sondaj, aproximativ 78% au declarat că numărul celor care sunt nepoliticoşi în mediul online este mult mai mare decât în situaţia în care contactul are loc faţă în faţă.

Mai mult, unul din cinci utilizatori a redus chiar şi întâlnirile din viaţa reală cu cei cu care s-a certat pe internet.

Un user a povestit că a ajuns în stadiul de a nu mai vorbi cu familia sau prietenii timp de doi ani din cauza unui conflict online, susţine Joseph Greeny, copreşedinte al companiei care a organizat studiul, VitalSmarts. În acest caz, motivul a fost postarea unei fotografii ruşinoase a surorii utilizatorului, fotografie pe care acesta nu a vrut să o şteargă de pe profilul său.

Greeny îi sfătuieşte pe userii reţelelor sociale să evite certurile pe internet, iar atunci când observă că situaţia devine tensionată şi nepotrivită pentru a fi expusă în mediul online, să o rezolve faţă în faţă.