S-a lansat Coaliţia Europeană pentru Prevenirea Eutanasiei

111

Miercuri, 13 septembrie, s-a lansat la Bruxelles Coaliţia Europeană pentru Prevenirea Eutanasiei (EPC-Europe), care aduce laolaltă organizaţii și persoane fizice de pe tot continentul într-o campanie împotriva eroziunii legilor care apără oamenii de eutanasie.

Grupul va acţiona ca o voce puternică împotriva celor care doresc schimbarea legilor europene pentru a permite suicidul asistat. Dr. Kevin Fitzpatrick, coordonator al grupului aduce aminte că „Marea Britanie, Franţa și Germania au în vedere noua legislaţie, în timp ce dovezile din ţările unde eutanasia este permisă, precum Belgia sau Olanda, arată că aceasta contaminează rapid și alte grupuri de persoane, în afară de cei bolnavi mortal", citează Christian Concern.

Grupul va aduce în discuţie cazuri precum cel al fraţilor gemeni Verbessem, care au fost eutanasiaţi de statul belgian, după ce și-au pierdut vederea, aceștia fiind și surzi. Un alt caz controversat este cel al lui Nathan/Nancy Verhelst, care a apelat la eutanasie după mai multe operaţii eșuate de schimbare de sex și cel al lui Ann G, care suferea de anorexie și care a optat să fie eutanasiată după ce a fost abuzată sexual de către psihiatrul care o trata.

Mai mult decât atât, grupul aduce aminte că în Belgia eutanasia va fi extinsă la copii, pe când în Olanda deja nou-născuţii care se nasc cu dizabilităţi pot fi eutanasiaţi sub Protocolul Groningen, pe baza faptului că sunt scutiţi atât ei, cât și părinţii de un viitor plin de suferinţe.