Bogaţii plătesc ca să locuiască în sărăcie

249

Turiștii bogaţi au posibilitatea, pentru 83$ pe noapte, să locuiască în sărăcie în „Luxury Shanty Town" (Orașul bordeielor luxoase) din Sudul Africii. Această bătaie de joc la adresa sărăciei a produs reacţii puternice în rândul comunităţii online.

Emoya Luxury Hotel & Spa, situat în Bloemfontein, în centrul Africii, oferă posibilitate de a experimenta sărăcia Africii în două cocioabe, care pot caza patru persoane. Cocioabele autentice pot fi găsite în multe ţări în curs de dezvoltare și milioane de africani locuiesc în astfel de bordeie, fără acces la apă potabilă și servicii sanitare.Ceea ce oferă Emoya Luxury Hotel & Spa este o variantă luxoasă a acestor cocioabe, astfel încât să fie suficient de atractive pentru ca oamenii să le închirieze.

„Acum poţi experimenta viaţa într-o cocioabă într-un mediu sigur. Este singurul oraș de cocioabe care are încălzire în pardoseală și acces la internet!" scrie pe pagina web a hotelului. În plus, te poţi bucura de toalete, eletricitate și duș.

În comparaţie cu aceste facilităţi, orașele de cocioabe autentice sunt un loc al groazei și al morţii. Mulţi dintre cei care locuiesc în ele mor sau se luptă să trăiască o viaţă cruntă, în care cerșesc mâncare pentru a supravieţui.Reacţiile la videoul promoţional al hotelului, publicat pe YouTube, au fost împărţite, dar majoritatea sunt negative.„Este dezgustător", scrie Philippa Kerr, citată de Christian Post.

„Dacă vrei să experimentezi sărăcia Africii, du-te și locuiește cu o familie cu adevărat săracă într-o cocioabă reală și să le dea lor 80$ pe noapte. Așa ar deveni și ei cât de cât o fiinţă umană", scrie Carolina Flores. „Acest loc este o insultă totală", comenta și Gabriel Harrison.