Stima de sine, prima prioritate a tinerilor

124

Mai mult decât sexul sau banii, principala plăcere a tinerilor este să aibă o imagine bună de sine. Acesta este rezultatul care a înșelat așteptările cercetătorilor de la Universitatea de stat din Ohio și de la Laboratorul naţional de cercetare Brookhave din Upton (SUA), ce lansaseră ipoteza că alcoolul, sexul și banii ar fi primele priorităţi ale tinerilor.

Complimentele primite sau o evaluare pozitivă la un examen contează mai mult pentru tineri decât alte activităţi plăcute precum sexul, primirea unor bani, întâlnirea cu un prieten sau savurarea mâncării preferate.

Brad Bushman, profesor de psihologie și comunicare, comentează pentru Reuters că aceste rezultatele ar putea îndica și că tinerii devin mult prea preocupaţi de propria imagine. „Cred că oamenii caută o rezolvare rapidă a unor probleme complexe. Vedem asta ca pe o soluţie ce poate vindeca toate lucrurile negative din societate”, a remarcat cercetătorul.

Bushman, care a coordonat studiul, s-a declarat surprins de rezultatele cercetării sale, spunând că se aștepta la o ierarhie care ar fi plasat pe primele locuri priorităţi materiale sau fizice.