Studiu: lipsa de integritate dăunează grav economiei

16

Un studiu despre integritate realizat de Universitatea Essex sugerează că neîncrederea între oameni are consecinţe negative atât la nivelul societăţii, cât și la nivelul economiei.

„Cercetările empirice arată că societăţile în care încrederea și integritatea sunt puternice, se descurcă mai bine la nivelul indicatorilor economici și sociali, decât societăţile slabe la acest capitol," spune autorul studiului, profesorul Paul Whiteley.

Tot Whiteley sugerează că societăţile cu un grad de mai mare de încredere se bucură de un sistem educaţional și de sănătate mai bun, și de o rată mai mică a criminalităţii.

Sondajul online, care repetă întrebările dintr-un studiu făcut în 2000, arată că publicul britanic a devenit mai tolerant faţă de relaţiile extraconjugale, șofatul în stare de ebrietate, sau lovirea unei mașini parcate fără asumarea responsabilităţii. 7 din 10 respondenţi nu ar condamna cumpărarea de bunuri furate, sau neplata taxelor către stat, iar jumătate ar justifica o relaţie extraconjugală sau falsificarea unei CV.

Surse: Univ Essex, Telegraph