Texas ar putea impune noi limite pentru avort

6

După săptămâni de proteste și lungi dezbateri, senatorii americani din statul Texas au ajuns la momentul în care vor trebui să voteze un amendament la legea privind avortul, amendament care va impune limitări menite să scadă numărul de avorturi și riscul aferent acestor intervenţii chirurgicale.

Conform AP, amendamentul le va oferi medicilor particulari privilegiul de a-și interna pacientele în spitale, avortul fiind de acum înainte posibil doar în spitale cu centre chirurgicale. Amendamentul va limita unde și când pot femeile să ia medicamente care provoacă avortul și, de asemenea, ar interzice avortul după 20 de săptămâni de sarcină. Conform Christian Post, mulţi observatori ai procesului juridic cred că legea va trece. Alte amendamente de acest gen au fost aprobate recent în state precum Carolina de Nord, Kansas și Wisconsin.

Iar conform unui sondaj realizat de YouGov și publicat de Huffington Post, 59% dintre americani sprijină ideea unei legi federale care să interzică avortul după 20 de săptămâni. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de adulţi american, care să reprezinte din punct de vedere demografic populaţia Statelor Unite.