Tinerii britanici, fraţi de sânge cu băutura

10

David Cameron s-a săturat ca tinerii naţiunii să scandalizeze Europa cu beţiile lor crunte, dar se pare că aceştia sunt de neoprit. Daily Mail publică o galerie foto de la Carnage UK, cea mai recentă destrăbălare, un eveniment dedicat studenţilor din Cardiff, a cărui temă de anul acesta a fost „proxeneţi şi prostituate".

Se vede din imagini că tinerii studenţi au luat tema foarte în serios. Fetele au ieșit pe străzi îmbrăcate foarte sumar, în lenjerie intimă, cu ciorapi plasă sau în fuste foarte scurte, iar prietenii care le însoţeau erau pe post de proxeneţi. Chiar și comportamentul lor s-a încadrat perfect în temă, studentele fiind surprinse în ipostaze indecente, în grup sau alături de iubiţii lor.

Partea cea mai îngrijorătoare este că numărul participanţilor la Carnage UK crește în fiecare an. Autorităţile dau vina pe organizatori, care îi încurajează pe studenţi să meargă din bar în bar şi să consume cât mai mult. După câteva ore străzile sunt împânzite de băieţi și fete care se culcă pe jos în propria vomă, iar secţiile de urgenţe ale spitalelor sunt pline.

Ceea ce se întâmplă este o adevărată epidemie, ce dăunează imaginii ţării. Una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ la nivel global, Universitatea Cambridge, a trebuit să ia măsuri suplimentare pentru a-i încuraja pe studenţii lor străini să nu îi imite pe colegii lor englezi.

Pentru asta au realizat un filmuleţ de cinci minute, care să le amintească studenţilor ideea că „alcoolul poate transforma o noapte grozavă într-una oribilă". Filmuleţul anti-alcool, realizat împreună cu poliţia, angajaţii din sănătate, dar şi puburile sau cluburile de noapte, arată o petrecere-monstru de la Cambridge, în care studenţii puteau fi văzuţi bând, vomitând sau în poziţii obscene.