Tinerii, ţinta farmaciilor ilegale

13

Farmaciile on-line care comercializează medicamente ilegale au devenit un adevărat motiv de îngrijorare pentru Organismul Internaţional de Control al Stupefiantelor (OICS). Agenţia, care aparţine de ONU, atrage atenţia asupra faptului că traficanţii de medicamente se folosesc de reţelele de socializare pentru a ajunge la un public din ce în ce mai tânăr.

„Mai mult de jumătate din medicamentele comercializate de farmaciile ilegale de pe Internet sunt contrafăcute şi expun publicul tânăr riscului de a consuma nişte produse foarte periculoase", a declarat Hamid Ghodse, preşedintele Organismului Internaţional de Control al Stupefiantelor.

Agenţia face un apel către guvernele statelor membre UE, cerându-le să ia măsuri aspre împotriva acestor farmacii ilegale, în vederea protejării tinerilor de abuzul şi dependenţa de droguri, care pot afecta starea de sănătate, generând violenţă sau abandonarea studiilor, informează AFP.

Potrivit raportului OICS, Europa deţine cea mai mare pondere în ceea ce priveşte consumul de opiacee şi înregistrează o creştere considerabilă a unor substanţe precum cocaina şi canabisul.