Turismul sexual înflorește în Egipt

784

Egiptul este una din ţările în care fetele minore încă sunt vândute în căsătorii aranjate. Aproximativ 38.000 de fete păţesc asta în fiecare zi, dar mai grav de atât este situaţia fetelor din cele mai sărace comunităţi rurale, fete care sunt vândute pentru căsnicii temporare.

Conform Washington Post, turismul sexual înflorește în Egipt mai ales pe timpul verii, când bărbaţi înstăriţi din ţări arabe vin în Egipt și cumpără mii de minore, care sunt vândute pentru un anumit timp de către părinţii lor.

Comerţul ilegal cu copii în scopuri sexuale este îmbrăcat în această formă de căsătorie și astfel acceptat de către legile islamice, care în alte circumstanţe ar condamna sexul premarital. Încă din 2008 există legi care interzic căsătoriile cu minori, dar în Egipt nimeni nu pare să le pună în practică, conform Inter Press Service.

„Unele fete au fost căsătorite și de 60 de ori înainte să împlinească 18 ani", a declarat un oficial egiptean care lucrează pentru această problemă. „Majoritatea căsătoriilor durează doar câteva zile sau săptămâni", a mai adăugat el.

Conform unei investigaţii a guvernului egiptean, 75% dintre respondenţii din comunităţile rurale au declarat că știu fete care sunt implicate în comerţ și că sunt din ce în ce mai multe. Majoritatea cumpărătorilor vin din Arabia Saudită (81%), câţiva din Emiratele Arabe Unite (10%) și cei mai puţini din Kuwait.

Studiul arată că o căsătorie care durează o vară, durata medie a șederii unui asemenea turist, costă între 2.800 și 10.000 de dolari. Dacă aceste căsătorii durează mai mult, un an sau doi, aici fata trebuie să călătorească în ţara soţului, unde servește în casă ca ajutor domestic. O căsătorie de o zi costă în medie 115 dolari.