Premierul Albaniei laudă proiectele educaţionale ale ADRA

250

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) a deschis săptămâna aceasta un nou centru ce susţine alfabetizarea şi educaţia sanitară în rândul locuitorilor de etnie romă din Albania.

La evenimentul de deschidere a centrului au participat reprezentanţi ai guvernului albanez, între care Filloreta Kodra (de la Ministerul Muncii) şi Adrian Came (de la Ministerul Educaţiei).

În aceeaşi săptămână, directorul ADRA Albania s-a întâlnit cu primul ministru albanez Sali Berisha, care şi-a exprimat aprecierea faţă de acţiunile ADRA de ajutorare a locuitorilor ţării. Unul dintre proiecte a fost demarat în 2009, când o femeie în vârstă de etnie romă a solicitat organizaţiei să o înveţe să citească şi să scrie, deoarece trebuia să semneze un contract.

ADRA a fost prima organizaţie internaţională non-profit care a demarat proiecte în Albania post-comunistă. Primul ministru a promis că va acorda ajutorul său deplin organizaţiei ADRA, al cărei ajutor îl consideră binevenit, prin prisma iniţiativele spirituale, sociale, educaţionale şi de sănătate.