O călugăriţă irlandeză merge din ușă în ușă, invitând catolicii la slujbă

11

O călugăriţă irlandeză, Sora Margery Therese Harkin, îşi petrece timpul liber umblând pe străzi, înfruntând căldura sau ploaia și bătând la uşile catolicilor, pentru a-i invita la slujbă.

Această călugăriţă merge însoţită de seminarişti sau de laici şi vizitează fiecare casă, întrebând dacă sunt catolici şi invitându-i să vină la biserică. Ea merge şi le spune ceea ce îi spune preotul să spună, exact cum făceau apostolii, care nu făceau decât să fie purtătorii mesajelor lui Iisus, notează The Catholic Sun.

Sr. Margery Therese Harkin locuieşte împreună cu alte două călugăriţe într-o mănăstire, la Christ the King Parish din Mesa şi petrece 30 de ore pe săptămână încercând să aducă oamenii la Biserica Catolică St. Vincent de Paul Parish, din Phoenix. În cei trei ani pe care i-a petrecut în această mănăstire a vizitat aproximativ 4.000 de case.

Călugăriţa şi-a început viaţa de credinţă la vârsta de 15 ani, când, în urma unei slujbe care a impresionat-o, a decis să-şi predea viaţa lui Christos. La vârsta de 22 de ani a plecat din Irlanda în SUA, unde s-a înrolat în Legion of Mary, iar la vârsta de 33 de ani a lăsat totul şi a intrat într-o mănăstire. În anul 1991 a plecat din SUA în Nigeria, unde a slujit timp de 11 ani, slujire în care spune că şi-a găsit pacea.