Romanul „Pe aripile vântului” aduce o avere unei dieceze catolice

24

Surpriză de proporţii pentru credincioșii catolici din Arhidieceza de Atlanta (SUA): nepotul autoarei Margaret Mitchell le-a donat 50% din drepturile de autor asupra bestseller-ului internaţional „Pe aripile vântului" și o serie de obiecte personale ale scriitoarei.

Joseph Mitchell, care a murit în octombrie anul trecut, era unul dintre cei doi fii ai fratelui lui Margaret Mitchell, autoarea romanului „Pe aripile vântului", și un membru devotat al catedralei Christ the King, din Atlanta.

La moartea lui, el a lăsat Arhidiecezei din Atlanta o avere impresionantă, constând în „sute de mii de dolari" care vor fi încasaţi anual din folosirea conţinutului cărţii pentru producţii precum piese de teatru sau balet. Drepturile de autor pentru producţiile cinematografice au fost vândute cu mult timp în urmă. Mitchell a lăsat totodată și bunurile sale materiale, care includ acţiuni și bonduri în valoare de 15-20 de milioane de dolari.

Bărbatul a cerut în mod special ca banii să fie folosiţi pentru înaintarea activităţii caritabile a arhidiecezei și pentru întreţinerea catedralei. „Cu adevărat, este o binecuvântare incredibilă," a declarat, pentru Atlanta Journal-Constitution , reverendul Frank McNamee, rector la catedrala Christ the King.