Un șef ca nimeni altul!

157

Ziarele din Marea Britanie l-au aclamat pe lordul Wolfson, directorul firmei NEXT, cel mai mare lanţ de magazine din ţară, pentru gestul său ieșit din comun. Wolfson a dat întregul său bonus anual, în valoare de 3,6 milioane de dolari, angajaţilor săi.

Cei de la ABC News au găsit doar încă un singur asemenea exemplu de generozitate din partea unui director de companie publică, în ultimii ani. Directorul firmei de calculatoare Lenovo, Yang Yuanqing, a transformat bonusul său de anul trecut, de 3 milioane de dolari, în cecuri de câte 10.000 de dolari pentru angajaţi ai firmei, din toate sucursalele acesteia.

Donaţia lui Wofson este explicată ca un gest de „mulţumire și apreciere… pentru munca depusă și angajamentul faţă de firmă în ultimii trei ani, care au fost foarte grei. Sunt recunoscător pentru felul în care toată lumea a ajutat la trecerea afacerii noastre prin recesiune", a scris Wolfson într-un email către angajaţi, conform Daily Telegraph. Suma se împarte la 19.400 de angajaţi.

În Marea Britanie, reacţia publică la gestul lordului Wolfson a fost extrem de pozitivă, încât unii comentarori cred că acum alţi mari directori de companii se vor simţi presaţi să facă la fel.