Video: Când generozitatea devine virală

17

Reţeta pentru un videoclip viral nu este întodeauna uşor de ghicit. Dar dincolo de videoclipuri cu animăluţe simpatice, mesaje motivaţionale sau copii cu talente uimitoare, videoclipul realizat de un american demonstrează că şi faptele bune pot deveni virale.

Stuart Edge a început să filmeze videoclipuri cu farse şi trucuri de magie pe care le posta pe Youtube şi care ajungeau foarte repede virale. Însă un videoclip a devenit viral nu prin zâmbetele pe care le-a stârnit, ci printr-un ajutor nesperat pe care l-a oferit unui număr de zece oameni ai străzii din comunitatea sa.

Stuart s-a folosit de un truc de magie pentru a transforma o bancnotă de 1 dolar într-una de o sută. Nu trucul în sine a strâns peste un milion de vizualizări, ci faptul că oamenii străzii au putut păstra suta de dolari.

Ideea i-a venit de la un alt videoclip, realizat de un grup numit Whatever, specializat tot în farse, care a donat 3.000 de dolari unui om al străzii, după ce un videoclip cu acesta a devenit, la rândul lui, viral.