Un video care demontează evoluţionismul a devenit viral

514

Un videoclip recent de 36 de minute, care demontează evoluţionismul darwinian, a strâns aproape 250.000 de vizualizări în doar o săptămână şi a determinat peste 21.000 de comentatori să-şi exprime opinia.

Videoclipul intitulat „Evoluţia versus Dumnezeu” a fost regizat de Ray Comfort şi conţine interviuri cu cercetători, profesori de biologie, antropologie, dar şi studenţi la biologie, geologie, chimie, biochimie, fizică,  de la Universitatea Southern Califonia şi Universitatea California Los Angeles.

În timp ce toţi cei intervievaţi au recunoscut că sunt atei sau agnostici şi cred în evoluţionismul promovat de Charles Darwin, niciunul nu a reuşit să aducă „argumente observabile şi verificabile” care să confirme teoria lui Darwin.

După cum era de aşteptat, videoclipul a stârnit un val de reacţii, atât pozitive cât şi negative. Pe de o parte, comentatorii care susţin evoluţionismul au reclamat lipsa de cunoştinţe ştiinţifice a regizorului, care a luat şi interviurile. Pe de altă parte, scepticii au recunoscut că au avut încredere oarbă în ştiinţă şi că unele răspunsuri ale cercetătorilor i-au pus pe gânduri.

Videoclipul integral poate fi urmărit mai jos.